Laatste nieuws

Dit is de vierde nieuwsbrief van de Energie Coöperatie Ten Boer in 2022. Deze nieuwsbrief is ook als pdf te downloaden. Wilt u de nieuwsbrief via e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan.

 

Koelkast inruilen

Naast onze eigen actie “de groene koelkast” start ons energiebedrijf Energie VanOns en Urgenda op 1 mei een actie waarbij het inruilen van een koelkast of diepvrieskast 35 euro oplevert. Meer informatie hierover op
https://mailchi.mp/urgenda/doet-jullie-energiecooperatie-mee-aan-deze-duurzame-campagne?e=6047c80f54.

Warmtewandeling

Nog een plaatje dat hoort bij het verslag van de geanimeerde warmtewandeling op 19 maart.

Het werk van de energiecoaches wordt erg gewaardeerd en is heel zinvol. Als u belangstelling voor dit dankbare werk hebt neem dan contact op met grunnegerpower.nl/energiecoaches/. Als u een afspraak wil maken met onze energiecoach kan dat via energiecoach@ectb.nl.

Algemene ledenvergadering

De leden van de ECTB ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een algemene ledenvergadering. Deze is gepland op maandag 16 mei , aanvang 20 uur. Op de agenda staan in elk geval het jaarverslag 2021, de jaarrekening 2021 en de begroting 2022. Daarnaast is een zeer belangrijk punt de ontwikkeling van het zonnepark Fledderbosch. Er moet een een besluit worden genomen over de wijze waarop de ECTB zou kunnen participeren in dit park. Hierover worden ook gesprekken gevoerd met de gemeente Groningen.

Zetmop60

Nu de energieprijzen zo hoog zijn is energiebesparing een nog belangrijker4 onderwerp geworden dan het al was. Een snelle en eenvoudige manier om energie te besparen is de thermostaat van de cv-ketel op 60°C te zetten. Urgenda heeft voor deze heel eenvoudige handeling instructie video’s gemaakt die u kunt bekijken op www.zetmop60.nl.